Strony

piątek, 28 grudnia 2012

Zapiekanki z boczkiem


Przygotowanie: 10 minut
Smażenie: 20 minut
Pieczenie: 10 minut

Składniki na 2 zapiekanki – 1 zapiekanka 243 kalorie

·        1 krótka bagietka
·        100g tartego żółtego sera
·        100g chudego wędzonego boczku
·        320g pieczarek
·        1 średnia cebula
·        ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
·        ½ łyżeczki ziołowego pieprzu
·        ketchup


Pieczarki, cebulę i boczek pokroić w drobną kostkę. Na suchą patelnię wrzucić boczek i smażyc na małym ogniu aż wytopi się tłuszcz, nastepnię dodać pieczarki i cebulę. Smażyc około 10 minut. Bagietkę należy przekroić na poł i posmarować farszem a następnie posypać żółtym serem. Zapiekać w piekarniku około 10 minut. Podawać z ketchupem.

2 komentarze: