Przygotowanie: 10 minut
Smażenie: 20 minut
Pieczenie: 10 minut
Składniki na 2 zapiekanki – 1 zapiekanka 243 kalorie
· 1 krótka bagietka
· 100g tartego żółtego sera
· 100g chudego wędzonego boczku
· 320g pieczarek
· 1 średnia cebula
· ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
· ½ łyżeczki ziołowego pieprzu
· ketchup
Pieczarki, cebulę i boczek pokroić w drobną kostkę. Na suchą patelnię wrzucić boczek i smażyc na małym ogniu aż wytopi się tłuszcz, nastepnię dodać pieczarki i cebulę. Smażyc około 10 minut. Bagietkę należy przekroić na poł i posmarować farszem a następnie posypać żółtym serem. Zapiekać w piekarniku około 10 minut. Podawać z ketchupem.
Uwielbiam takie zapiekanki! :)
OdpowiedzUsuńDziekuje, zycze smacznego:)
Usuń