Przygotowanie: 10 minut
Smażenie: 15 minut
Niedawno na moim blogu pojawił się przepis na kopytka. Dzisiejsza propozycja to świetnie do nich pasująca kapusta z pieczarkami.
Smażenie: 15 minut
Niedawno na moim blogu pojawił się przepis na kopytka. Dzisiejsza propozycja to świetnie do nich pasująca kapusta z pieczarkami.
Składniki na 4 porcje – każda porcja 105 kalorii
· łyżka oleju
· łyżka masła
· 1 cebula
· liść laurowy
· 2 ziarenka ziela angielskiego
· 300g pieczarek
· 300g odciśnietej kapusty kiszonej
· łyżeczka maggi
· łyżeczka vegety
· łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
Cebulę pokroić w drobne paseczki. Na patelni rogrzać łyżke oleju, dodać łyżkę masła i zeszklić cebulkę. Pieczarki zetrzeć na tartce na grubych oczkach i dodać je do cebulki. Kapustę odcisnąć ale nie płukać, pokroić nożem i też wrzucić na patelnię. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Doprawić łyżeczką maggi i vegety, smażyć jesczcze około 10 minut. Dodać łyżeczke świeżo mielonego pieprzu, wymieszać i zdjąć patelnię z gazu. Można podać z pieczonym mięsem i kopytkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz