Strony

niedziela, 16 grudnia 2012

Kapusta z pieczarkami


Przygotowanie: 10 minut
Smażenie: 15 minut

Niedawno na moim blogu pojawił się przepis na kopytka. Dzisiejsza propozycja to świetnie do nich pasująca kapusta z pieczarkami.




Składniki na 4 porcje – każda porcja 105 kalorii

·        łyżka oleju
·        łyżka masła
·        1 cebula
·        liść laurowy
·        2 ziarenka ziela angielskiego
·        300g pieczarek
·        300g odciśnietej kapusty kiszonej
·        łyżeczka maggi
·        łyżeczka vegety
·        łyżeczka świeżo mielonego pieprzu

Cebulę pokroić w drobne paseczki. Na patelni rogrzać łyżke oleju, dodać łyżkę masła i zeszklić cebulkę. Pieczarki zetrzeć na tartce na grubych oczkach i dodać je do cebulki. Kapustę odcisnąć ale nie płukać, pokroić nożem i też wrzucić na patelnię. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Doprawić łyżeczką maggi i vegety, smażyć jesczcze około 10 minut. Dodać łyżeczke świeżo mielonego pieprzu, wymieszać i zdjąć patelnię z gazu. Można podać z pieczonym mięsem i kopytkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz