Przygotowanie: 15 minut
Przepis na tą surówkę pochodzi od koleżanki (pozdrowienia dla Hani) moja
wersja oczywiście trochę zmodyfikowana. Do tej surówki można użyć każdego
rodzaju kapusty ale ja zawsze używam kapusty stożkowej, takiej kapusty nie
trzeba parzyć jest chrupka i praktycznie od razu gotowa do spożycia.
Składniki na 2 porcje:
- pół główki kapusty stożkowej (300g)
- średniej wielkości marchewka
- ½ małej cebuli
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu
- łyżka majonezu
- łyżka śmietany
- łyżka keczupu
Kapustę
poszatkować lub drobno posiekać, posypać solą, wymieszać i odstawić. Obrać
marchewkę i zetrzeć na tartce na grubych oczkach, cebulę obrać i drobno
posiekać. Wszystkie składniki razem wymieszać, doprawić świeżo mielonym
pieprzem, dodać majonez, śmietanę i ketchup.
Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl
OdpowiedzUsuń