Strony

poniedziałek, 9 maja 2016

Sałatka majowa

Przygotowanie: 10 minut



Przepis na tą pyszną sałatkę znalazłam tutaj na blogu „Mechanik w kuchni”, nic nie zmieniłam. Sałatka mi bardzo zasmakowała jest lekka i orzeźwiająca, wpaniała jako dodatek do dań głównych. Polecam.


Składniki na 2 porcje - każda porcja około 429 kalorii
  • opakowanie sałaty roszponki (90g)
  • małe opakowanie pomidorków koktajlowych (220g)
  • kulka mozarelli (125g)
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki wody
  • sos sałatkowy francuski
  • łyżka szczypiorku




Pomidorki przekroić na pół. Mozarellę pokroić na mniejsze kawałki (można użyć  mini mozarellę). W szklance wymieszać oliwę z wodą i sosem sałatkowym. Szczypiorek drobno posiekać.

Na dnie talerzy położyć sałatę, dodać pokrojone pomidorki (u mnie dwa kolory) i kawałki mozarelli. Na koniec polać sałatkę sosem i posypać szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz