Przygotowanie: 5 minut
Sos czosnkowy jest idealnym dodatkiem do grillowanych mięs lub sałatek, najważniejsze jest zbalansowanie wszystkich smaków tak by osty smak czosnku nie zdominował całej potrawy. Oto mój sposób na doskonały sos czosnkowy.
Składniki na 2 porcje – każda porcja około 245 kalorii:
- 5 łyżek kwaśnej śmietany (75ml)
- 3 łyżki majonezu (45ml)
- łyżka mleka (15ml)
- mały ząbek czosnku
- 2 łyżeczki drobno posiekanego szczypiorku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Śmietanę wymieszać z majonezem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,
drobno posiekany szczypiorek, sól, pieprz i mleko, wszystko dokładnie wymieszać.
Jeden z moich ulubionych sosów:) Polecam również barbecue z mojego bloga:)
OdpowiedzUsuń