Strony

wtorek, 18 lutego 2014

Sałatka krabowa



Przygotowanie: 15 minut

Sałatka krabowa to moja kolejna propozycja na sałatkę którą można zabrać ze sobą do pracy. Można zrobić ją poprzedniego wieczora i przechowywać w lodówce. 


Składniki na 2 duże porcje - każda około 590 kalorii
  • opakowanie cienkiego makaronu ryżowego (360g)
  • opakowanie paluszkow krabowych (200g)
  • ½ małej papryki zielonej
  • ½ małej malej papryki czerwonej
  • mała puszka kukurydzy (165g)
  • 2 zielone cebulki
  • 3 łyżki majonezu (60g)
  • łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu


W garnku zagotować wodę, makaron włożyć do wrzątku na 1-2 minuty, następnie odcedzić i zalać zimną wodą, ponownie odcedzić i pozostawić na sicie do odcieknięcia.
W tym czasie paluszki krabowe pokroić na 2 cześci. Paprykę pokroić w drobną kostkę, kukurydzę odcedzić, zieloną cebulkę drobno posiekać.
Makaron wrzucić do miski, dodać paprykę, kukurydzę i zieloną cebulkę, wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić sola i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz