Przygotowanie: 15 minut
Sałatka krabowa to moja kolejna propozycja na sałatkę którą można zabrać ze sobą do
pracy. Można zrobić ją poprzedniego wieczora i przechowywać w lodówce.
Składniki na 2 duże porcje - każda około 590 kalorii
- opakowanie cienkiego makaronu ryżowego (360g)
- opakowanie paluszkow krabowych (200g)
- ½ małej papryki zielonej
- ½ małej malej papryki czerwonej
- mała puszka kukurydzy (165g)
- 2 zielone cebulki
- 3 łyżki majonezu (60g)
- łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
W garnku zagotować wodę, makaron włożyć do wrzątku na 1-2 minuty,
następnie odcedzić i zalać zimną wodą, ponownie odcedzić i pozostawić na sicie
do odcieknięcia.
W tym czasie paluszki krabowe pokroić na 2 cześci. Paprykę pokroić w
drobną kostkę, kukurydzę odcedzić, zieloną cebulkę drobno posiekać.
Makaron wrzucić do miski, dodać paprykę, kukurydzę i zieloną cebulkę,
wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić sola i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz