Przygotowanie: 15 minut
Czas chłodzenia: 6 godzin
Dziś Światowy Dzień Nutelli, nie znam osoby która by jej nie lubiła. Dlatego właśnie na dzisiejsze słodkie święto proponuję panna cotte z nutellą pyszną, orzechowo-czekoladową, kremową...
Dziś Światowy Dzień Nutelli, nie znam osoby która by jej nie lubiła. Dlatego właśnie na dzisiejsze słodkie święto proponuję panna cotte z nutellą pyszną, orzechowo-czekoladową, kremową...
Składniki na 6 porcji – każda porcja około 281 kalorii
- 200g nutelli
- 150g słodkiej śmietanki 12%
- 350ml mleka
- łyżeczka posypki z białej czekolady do dekoracji
Mleko delikatnie podgrzać, zdjąć z gazu, dodać nutellę i śmietanę, wszystko dobrze wymieszać. Gdy wszystkie składniki się połączą przełożyć masę do 4 małych miseczek, chłodzić w lodówce kilka godzin. Przed podaniem udekorować posypką z białej czekolady.
O mniam, pyszna musiała być :)
OdpowiedzUsuńczy slodka smietanka ma byc plyna? czy gesta? bo mi nie wyszla masa, a plyn :( narazie sie chlodzi.
OdpowiedzUsuńTak śmietanka jest płynna, zsiądzie się dopiero w lodówce bo dodajesz żelatynę. Ważne jest by żelatyna dobrze się rozpuściła. Musi postać dobrych kilka godzin w lodówce. Życzę smacznego:)
OdpowiedzUsuń