Przygotowanie: 5 minut
Pieczenie: 5 minut
Składniki na 4 tosty – każdy około 310 kalorii
- 8 kromek pełnoziarnistego pieczywa tostowego
- 4 czubate łyżki pesto (100g)
- 4 grube plastry sera mozarella (120g)
- 2 małe pomidory
- sól
- świeżo mielony pieprz
Chleb rozłożyć na blacie, każdy posmarować pesto z jednej strony.
Pomidory obrać i pokroić w cienkie plasterki, dobrze jest też wysuszyć
plasterki pomidorów papierowym ręcznikiem. Na 4 kromkach chleba położyć
plasterki pomidorów, następnie doprawić wszystko do smaku solą i świeżo
mielonym pieprzem Na każdym kawałku chleba położyć plasterek mozarelli a
następnie przykryć drugim kawałkiem chleba. Gotowe tosty zapiekać w tosterze przez
kilka minut na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz