Strony

sobota, 30 listopada 2013

Tosty z pomidorem, mozarellą i pesto


Przygotowanie: 5 minut
Pieczenie: 5 minut

Składniki na 4 tosty – każdy około 310 kalorii
  • 8 kromek pełnoziarnistego pieczywa tostowego
  • 4 czubate łyżki pesto (100g)
  • 4 grube plastry sera mozarella (120g)
  • 2 małe pomidory 
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

Chleb rozłożyć na blacie, każdy posmarować pesto z jednej strony. Pomidory obrać i pokroić w cienkie plasterki, dobrze jest też wysuszyć plasterki pomidorów papierowym ręcznikiem. Na 4 kromkach chleba położyć plasterki pomidorów, następnie doprawić wszystko do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem Na każdym kawałku chleba położyć plasterek mozarelli a następnie przykryć drugim kawałkiem chleba. Gotowe tosty zapiekać w tosterze przez kilka minut na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz