Przygotowanie: 5 minut
Pieczenie:10 minut
Oryginalny przepis na te pyszne tosty można znaleźć tutaj na blogu Przy
kuchennym stole. Moja wersja praktycznie nie zmieniona tosty są pyszne,
chrupiące można je jeśc na śniadanie, lunch i kolację.
Składniki na 4 tosty – każdy około 260 kalorii
- 4 kromki pełnoziarnistego pieczywa tostowego
- 20g masła
- 24 plasterki suchej kiełbasy (u mnie krakowska)
- 2 pomidory
- 80g tartego żółtego sera
- 4 łyżki świeżego drobno posiekanego szczypiorku
- świeżo mielony pieprz
- sól
Chleb posmarować bardzo cienką warstwą masła z obu stron. Na każdym
kawałku chlaba ułożyć po 6 plasterków kiełbasy, następnie kanapki posypać
połową ilości sera. Pomidory pokroić w plasterki i lekko osuszyć papierowym
ręcznikiem, plasterki pomidora utłożyć na tostach i posypać pozostałym żółtym
serem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 10 minut. Gotowe tosty
posypać szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz