Strony

sobota, 9 listopada 2013

Tosty z pomidorem, serem i kiełbasą


Przygotowanie: 5 minut
Pieczenie:10 minut

Oryginalny przepis na te pyszne tosty można znaleźć tutaj na blogu Przy kuchennym stole. Moja wersja praktycznie nie zmieniona tosty są pyszne, chrupiące można je jeśc na śniadanie, lunch i kolację.

Składniki na 4 tosty – każdy około 260 kalorii
  • 4 kromki pełnoziarnistego pieczywa tostowego
  • 20g masła
  • 24 plasterki suchej kiełbasy (u mnie krakowska)
  • 2 pomidory
  • 80g tartego żółtego sera
  • 4 łyżki świeżego drobno posiekanego szczypiorku
  • świeżo mielony pieprz
  • sól
Chleb posmarować bardzo cienką warstwą masła z obu stron. Na każdym kawałku chlaba ułożyć po 6 plasterków kiełbasy, następnie kanapki posypać połową ilości sera. Pomidory pokroić w plasterki i lekko osuszyć papierowym ręcznikiem, plasterki pomidora utłożyć na tostach i posypać pozostałym żółtym serem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 10 minut. Gotowe tosty posypać szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz