Przygotowanie: 10 minut
Pieczenie: 15minut
To właściwie nie przepis a ciekawy sposób podania chleba który znalazłam
na stronie www.stylowi.pl tutaj taki chlebek może być doskonałym dodatkiem do zup lub
sałatek.
Składniki na 4 porcje – każda porcja około 370 kalorii
- mały bochenek chleba (400g)
- 150g żółtego sera
- łyżka drobno posiekanej natki pietruszki (lub innych świeżych ziół
Chlebek położyć na desce (u mnie chlebek pszenno-żytni) i ostrym nożem z
ząbkami ponacinać w kratkę. Ser pokroić w paski i w każde nacięcie w chlebie
włożyć pasek żółtego sera.
Chleb piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC około 15 minut, aż
ser się roztopi a chlebek ładnie zarumieni. Po wyjęciu z piekarnika posypać
ulubionymi ziołami ja użyłam drobno posiekanej natki pietruszki ale można dodać
co się chce np. szczypiorek lub bazylię.
Na pewno jest pyszny:) Pięknie się prezentuje:)
OdpowiedzUsuń