Strony

sobota, 7 września 2013

Chlebek zapiekany z serem


Przygotowanie: 10 minut
Pieczenie: 15minut

To właściwie nie przepis a ciekawy sposób podania chleba który znalazłam na stronie www.stylowi.pl tutaj taki chlebek może być doskonałym dodatkiem do zup lub sałatek.


Składniki na 4 porcje – każda porcja około 370 kalorii
  • mały bochenek chleba (400g)
  • 150g żółtego sera
  • łyżka drobno posiekanej natki pietruszki (lub innych świeżych ziół
Chlebek położyć na desce (u mnie chlebek pszenno-żytni) i ostrym nożem z ząbkami ponacinać w kratkę. Ser pokroić w paski i w każde nacięcie w chlebie włożyć pasek żółtego sera.
Chleb piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC około 15 minut, aż ser się roztopi a chlebek ładnie zarumieni. Po wyjęciu z piekarnika posypać ulubionymi ziołami ja użyłam drobno posiekanej natki pietruszki ale można dodać co się chce np. szczypiorek lub bazylię.

1 komentarz: