Przygotowanie: 15 minut
Rozpoczął sie sezon grilowy więc czas na sałatkę ze świeżych warzyw i sera feta. Przepis pochodzi od mojej kuzynki (Beatkę serdecznie pozdrawiam), ale mam go już tak dawno że nawet niewiem co w nim pozmieniałam a co pochodzi z orginalnej wersji. Sałatkę można robić przez cały rok ale ja najbardziej lubię podawać ją do grilowanego miesa w sezonie letnim gdy warzywa są najsmaczniejsze. Polecam!
Składniki na 4 porcje – każda porcja około 280 kalorii
- 1 opakowanie sera sałatkowo kanapkowego 12% tłuszczu
- 1 ogórek wężowy
- 3 pomidory
- 10 rzodkiewek
- czerwona papryka
- mała czerwona cebula
- opakowanie gotowego sosu sałatkowego
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki wody
- 2 łyżki natki pietruszki
Ser (u mnie favita ale może być jakikolwiek ser typu feta). Pomidory, ogórek i paprykę pokroić w kostkę. Rzodkiewki pokroić w plasterki a cebulę drobniutko posiekać. Sos sałatkowy rozmieszać z 3 łyżkami oliwy i 3 łyżkami wody. Wszystkie składniki wymieszac z sosem na chwilę przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz