Przygotowanie: 10 minut
Składniki na 2 porcje – każda porcja około 480 kalorii
- 2 kawałki wedzonego łososia
- mieszanka lisci salaty
- ½ zielonego ogórka
- 200g małych pomidorków
- duże awokado
- koperek
- sos do salatek
- grubo mielony pieprz
Ogórka przekroić wzdłóż na pół, pomidorki przekroić na połówki, awokado
przekroić na pół, usunąć pestkę, zdjąć skórę i pokroić w kostkę. W miseczce ułożyć
mieszankę liści sałaty. Dodać ogórki, pomidory, awokado wszystko dokładnie
wymieszać. Wszystko posypać drobno posiekanym koperkiem, polać sosem do
sałatek. Na wierzchu ułożyć kawalki wędzonego łosisia i posypać grubo mielonym
pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz