Przygotowanie: 10 minut
Dzisiejsza propozycja to kanapka z indykiem, boczkiem, ogórkiem,
pomidorem i sałatą. Dawno temu pracowałam w hotelu Hilton podawano tam takie
kanapki, wyglądały pysznie i smakowały tak samo. Po angielsku nazywają sie one „club
sandwich” i są bardzo popularne na lunch. Postnowiłam zrobić je sama w domu,
wyszły tak samo pyszne jak pamiętałam. Polecam
Składniki na 2 kanapki – każda około 754 kalorie
- 6 kawałków chleba tostowego
- 2 grube plastry szynki z indyka
- 6 plasterków usmażonego boczku
- 4 plastry pomidora
- 4 plasterki ogórka
- 4 liście sałaty
- 4 łyżki majonezu
Chleb włożyć do tostera, następnie jeden kawałek posmarować cienko
majonezem, położyć na nim liść sałąty,
plasterek szykni z indyka i 2 plasterki ogórka.
Kolejny kawałek chleba tostowego posmarować z dwóch stron cienką warstwą
majonezu i położyć go na kawałku chleba z indykiem i ogórkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz