Strony

środa, 19 lipca 2017

Kanapka klubowa (club sandwich)

Przygotowanie: 10 minut

Dzisiejsza propozycja to kanapka z indykiem, boczkiem, ogórkiem, pomidorem i sałatą. Dawno temu pracowałam w hotelu Hilton podawano tam takie kanapki, wyglądały pysznie i smakowały tak samo. Po angielsku nazywają sie one „club sandwich” i są bardzo popularne na lunch. Postnowiłam zrobić je sama w domu, wyszły tak samo pyszne jak pamiętałam. Polecam


Składniki na 2 kanapki – każda około 754 kalorie
  • 6 kawałków chleba tostowego
  • 2 grube plastry szynki z indyka
  • 6 plasterków usmażonego boczku
  • 4 plastry pomidora
  • 4 plasterki ogórka
  • 4 liście sałaty 
  • 4 łyżki majonezu

Chleb włożyć do tostera, następnie jeden kawałek posmarować cienko majonezem,  położyć na nim liść sałąty, plasterek szykni z indyka i 2 plasterki ogórka.

Kolejny kawałek chleba tostowego posmarować z dwóch stron cienką warstwą majonezu i położyć go na kawałku chleba z indykiem i ogórkiem.

Następnie na kanapce położyć liść sałąty, plasterki boczku i plastreki pomidora. Ostatni kawałek chleba posmarować z jednej stony cienką warstwą majonezu i przykryć nim kanapkę.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz