Przygotowanie: 5 minut
Oryginalna nazwa tej kanapki to "Pretts posh cheddar" czasem kupuję ją w sieci sklepów z kanapkami Pret a Manger ale wolę sama robić swoje kanapki bo wtedy wiem w jakich warunkach były przygotowywane i co w nich jest. Dlatego właśnie postanowiłam sama zrobić tą kanapkę, połową sukcesu jest świeże chrupiące pieczywo, koniecznie musicie spróbować.
Składniki na jedną dużą kanapkę - około 710 kalorii
- podłużna bułka najlepiej z ziarnami
- 2 łyżki chutney z czerwonej cebuli (35g)
- 2 łyżki majonezu (35g)
- 2 plastry sera typu cheddar
- 4 kawałki suszonych pomidorów w oleju (30g)
- 2 plastry czerwonej cebuli
- ½ opakowania rzeżuchy
Pomidory położyć na papierowym ręczniku kuchennym by
pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Cebulę obrać, pokroic w plasterki i oddzielić
krązki cebuli.
Bułkę przekroić wzdłóż na pół, dolną połówkę
posmarować dżemem z czerwonej cebuli a górną majonezem.
Plasterki sera przekroić na pół następnie na dolnej połówce połóżyć plasterki sera jeden na drugim, na ser położyć odsączone z oleju pomidory.
Następnie na kanapce położyć krążki cebuli i doprawić świeżo mielonym pieprzem. Na koniec na kanapce ułożyć listki rzeżuchy.
Kanapkę złożyć razem i zjadać ze smakiem lub zabrać ze sobą do pracy.
Plasterki sera przekroić na pół następnie na dolnej połówce połóżyć plasterki sera jeden na drugim, na ser położyć odsączone z oleju pomidory.
Następnie na kanapce położyć krążki cebuli i doprawić świeżo mielonym pieprzem. Na koniec na kanapce ułożyć listki rzeżuchy.
Kanapkę złożyć razem i zjadać ze smakiem lub zabrać ze sobą do pracy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz