Przygotowanie: 5 minut
Pieczenie:10 minut
Oryginalny przepis na te pyszne tosty można znaleźć tutaj na blogu Przy
kuchennym stole. Moja wersja praktycznie nie zmieniona tosty są pyszne,
chrupiące można je jeśc na śniadanie, lunch i kolację.
Składniki na 4 tosty – każdy około 260 kalorii
- 4 kromki pełnoziarnistego pieczywa tostowego
 - 20g masła
 - 24 plasterki suchej kiełbasy (u mnie krakowska)
 - 2 pomidory
 - 80g tartego żółtego sera
 - 4 łyżki świeżego drobno posiekanego szczypiorku
 - świeżo mielony pieprz
 - sól
 
Chleb posmarować bardzo cienką warstwą masła z obu stron. Na każdym
kawałku chlaba ułożyć po 6 plasterków kiełbasy, następnie kanapki posypać
połową ilości sera. Pomidory pokroić w plasterki i lekko osuszyć papierowym
ręcznikiem, plasterki pomidora utłożyć na tostach i posypać pozostałym żółtym
serem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 10 minut. Gotowe tosty
posypać szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz