Dzisiejsza propozycja to pyszny jogurt z jagodami,
cukrem waniliowym i granolą a wszystko zamknięte w słoiku. Taki jogurt można
zabrać ze sobą do pracy na pierwsze śniadanie, jest pełen witamin, wapnia i
przeciwutleniaczy na pyszny
początek dnia. Tą propozycją dołączam do akcji Deser w słoiku lub szklance.
Składniki na 2 porcje – każda porcja około 494
kalorii
- 225g jogurtu naturalnego niskotłuszczowego
- 80g jagód w syropie (lub swieżych)
- 2 łyżeczki cukru waniliowego (opcjonalnie)
- 150g ulubionej granoli
Jogurt
wymieszać z cukrem waniliowym. Jagody odsączyć i podzielić na dwie
częsci. Połowę jogurtu zmieszać z połową jagód. Przygotować dwa słoiki
o pojemnosci 300ml. Układać warstwowo
jogurt jagodowy, granolę, jogurt naturany a na koniec pozostale jagody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz