Strony

środa, 3 lipca 2013

Jogurt z jagodami i granolą


Dzisiejsza propozycja to pyszny jogurt z jagodami, cukrem waniliowym i granolą a wszystko zamknięte w słoiku. Taki jogurt można zabrać ze sobą do pracy na pierwsze śniadanie, jest pełen witamin, wapnia i przeciwutleniaczy na pyszny początek dnia. Tą propozycją dołączam do akcji Deser w słoiku lub szklance.
 

Składniki na 2 porcje – każda porcja około 494 kalorii
  • 225g jogurtu naturalnego niskotłuszczowego
  • 80g jagód w syropie (lub swieżych)
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego (opcjonalnie)
  • 150g ulubionej granoli

Jogurt  wymieszać z cukrem waniliowym. Jagody odsączyć i podzielić na dwie częsci. Połowę jogurtu zmieszać z połową jagód. Przygotować dwa słoiki o pojemnosci 300ml. Układać warstwowo  jogurt jagodowy, granolę, jogurt naturany a  na koniec pozostale jagody.
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz