Przygotowanie: 5 minut
Smażenie: 15 minut
Oryginalna nazwa tej portrawy to huevos rancheros czyli jajka po farmersku. Jajka w taki sposób przyrządza sie w Meksyku a przepis znalazłam w magazynie "Asda".
Składniki na 2 porcje – każda porcja około 335 kaorii
Smażenie: 15 minut
Oryginalna nazwa tej portrawy to huevos rancheros czyli jajka po farmersku. Jajka w taki sposób przyrządza sie w Meksyku a przepis znalazłam w magazynie "Asda".
Składniki na 2 porcje – każda porcja około 335 kaorii
- łyżka oleju
- 1 czerwona papryka
- 4 duże jajka
- 350g sosu pomidorowego z chili
- łyżka posiekanej zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojoną w grubą kostkę paprykę i
smażyć aż papryka lekko zmięknie, dodać sos pomidorowy z chili. Na patelnię z
sosem i papryką wbić 4 jajka, przykryć przykrywką i smażyć na malym ogniu aż
białko się zetnie. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać drobno siekaną
zieloną pietruszką. Podawać z chrupiącym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz