Strony

sobota, 13 lipca 2013

Jajka po farmersku

Przygotowanie: 5 minut
Smażenie: 15 minut

Oryginalna nazwa tej portrawy to huevos rancheros czyli jajka po farmersku. Jajka w taki sposób przyrządza sie w Meksyku a przepis znalazłam w magazynie "Asda".


Składniki na 2 porcje – każda porcja około 335 kaorii
  • łyżka oleju
  • 1 czerwona papryka
  • 4 duże jajka
  • 350g sosu pomidorowego z chili
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
 
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojoną w grubą kostkę paprykę i smażyć aż papryka lekko zmięknie, dodać sos pomidorowy z chili. Na patelnię z sosem i papryką wbić 4 jajka, przykryć przykrywką i smażyć na malym ogniu aż białko się zetnie. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać drobno siekaną zieloną pietruszką. Podawać z chrupiącym pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz