Przygotowanie: 10 minut
Czas zapiekania: 10 minut
Składniki na 2 porcje – każda porcja około 664 kalorii
- łyżeczka oleju
- łyżeczka soli
- opakowanie ravioli np z miesem 250g (100g = 258kcal)
- 125g różyczek brokułu
- 150ml słodkiej śmietanki
- 3 łyżki tartego parmezanu (25g)
- 6 łyżek tartego żółtego sera (75g)
- 3 średniej wielkości pomidory (125g)
- świeżo mielony pieprz
W garnku zagotować wodę, dodać łyżkę oleju i sól, do gotującej się wody
wrzucić ravioli i brokuła, gotować około minuty następnie odcedzić.
Pomidora pokroić w plasterki i położyć na papierowym ręczniku kuchennym,
przykryć innym papierowym ręcznikiem i lekko osuszyć.
Śmietanę wlać do garnka, dodać 3
łyżki tartego parmezanu i 3 łyżki tartego żółtego sera. Śmietanę lekko podgrzać
ale nie gotować, wszystko dokładnie wymieszać.
Ravioli i brokuła przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem ze
śmietany i sera. Posypać resztą żółtego sera, na wierzchu położyć plasterki
pomidora i posypać świeżo mielonym pieprzem. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym
do temperatury 175˚C około 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz