Przygotowanie: 10 minut
Surówka która często pojawia się na naszym stole w
piątki wraz ze smażoną rybką. Jest bogata w witaminę C a dzięki obecności
kwasu mlekowego poprawia trawienie i usprawnia pracę układu pokarmowego.
Znakomita zimą kiedy nie ma dużego wyboru świeżych owoców i warzyw.
Składniki na 4 porcje – każda porcja około 91 kalorii
- 400g kiszonej kapusty
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1/2 płaskiej łyżeczki soli
- 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu
- 2 łyżeczki cukru
- łyżka oleju
Kapustę położyć na desce i pokroić, nie odciskać. Marchewki obrać i zetrzeć na tartce na grubych oczkach. Cebulę obrać, przekroić na 4 części i pokroić w plasterki (w poprzek zwoji).Wszystkie warzywa wrzucić do miski, dodać olej, doprawić solą, pieprzem i cukrem, dobrze wymieszać. Odstawić na około pół godziny do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz