Przygotowanie: 10 minut
Czas gotowania: 10 minut
Czas oczekiwania: 10 minut
Składniki na porcję na 6 kanapek - każda porcja około 86 kalorii
- 6 jaj
- 60g majonezu (około 3 łyżki)
- opakowanie rzeżuchy
- sól morska
- świeżo mielony pieprz
Jaja ugotować na twardo, zalać zimną wodą i odstawić by ostygły. Zimne
obrać i pokroic w drobną kostkę, wsypać do miseczki. Dodać rzeżuchę, majonez,
doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastą smarować świeży chlebek lub
bułeczki. Przepis dołączam do akcji Pasty i smarowidła.
uwielbiam!
OdpowiedzUsuńRobię teraz zapiekanki z boczkiem Twojego przepisu. Mniam.
OdpowiedzUsuńNie wiem czy zajmujesz się modą, ale serdecznie zapraszam do siebie.
Może będziemy się obserwować nawzajem, bo chciałabym mieć świeże wiadomości na temat przepisów :)
Oczywiście jeśli jesteś zainteresowana.
Pozdrawiam.
Dołączyłam do Twojej witryny! Z przyjemnoscia poobserwuje:)
UsuńŻyczę smacznego, zaraz dodam też jakiś nowy przepis bo ostatnio byłam zabiegana.
Bardzo dziękuję za odwiedziny. Jak mogę u Ciebie dołączyć do obserwatorów? :)
UsuńP.S zapiekanki smakowały wszystkim :)
Ciesze sie ze zapiekanki smakowaly.
OdpowiedzUsuńJesli chcesz mnie obserwowac mozesz polubic mnie na facebooku (w prawym gornym rogu) na moim blogu