Strony

czwartek, 21 lutego 2013

Pasta z jaj i rzeżuchy


Przygotowanie: 10 minut
Czas gotowania: 10 minut
Czas oczekiwania: 10 minut


Składniki na porcję na 6 kanapek - każda porcja około 86 kalorii
  • 6 jaj
  • 60g majonezu (około 3 łyżki)
  • opakowanie rzeżuchy
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz

Jaja ugotować na twardo, zalać zimną wodą i odstawić by ostygły. Zimne obrać i pokroic w drobną kostkę, wsypać do miseczki. Dodać rzeżuchę, majonez, doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastą smarować świeży chlebek lub bułeczki. Przepis dołączam do akcji Pasty i smarowidła.

5 komentarzy:

  1. Robię teraz zapiekanki z boczkiem Twojego przepisu. Mniam.
    Nie wiem czy zajmujesz się modą, ale serdecznie zapraszam do siebie.
    Może będziemy się obserwować nawzajem, bo chciałabym mieć świeże wiadomości na temat przepisów :)
    Oczywiście jeśli jesteś zainteresowana.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dołączyłam do Twojej witryny! Z przyjemnoscia poobserwuje:)
      Życzę smacznego, zaraz dodam też jakiś nowy przepis bo ostatnio byłam zabiegana.

      Usuń
    2. Bardzo dziękuję za odwiedziny. Jak mogę u Ciebie dołączyć do obserwatorów? :)
      P.S zapiekanki smakowały wszystkim :)

      Usuń
  2. Ciesze sie ze zapiekanki smakowaly.
    Jesli chcesz mnie obserwowac mozesz polubic mnie na facebooku (w prawym gornym rogu) na moim blogu

    OdpowiedzUsuń