Przygotowanie: 15 minut
Smażenie:
15 minut
Pieczenie:
10 minut
Składniki
na 3 tosty – każdy około 484 kalorie
- 1 wędzona kiełbasa (120g)
- 1 cebula
- ząbek czosnku
- 1 czerwona papryka
- ½ łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 3 łyżki ketczupu
- łyżka siekanej natki zielonej pietruszki
- 6 kromek pełnoziarnistego chleba tostowego
- 6 plastrów wędzonej goudy
Kiełbasę pokroić w drobną kostkę, wrzucić na suchą patelnię teflonową i smażyć na małym ogniu około 5 minut. W tym czasie pokroić w kostkę cebulę, i paprykę ,dodać do smażącej się kiełbasy, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Smażyć dalej przez 8 minut, następnie dodać czosnek i smażyć kolejne 2 minuty na koniec dodać ketchup i posiekaną zieloną pietruszkę. Wymieszać i wyłączyć gaz.
Trzy
kromki chleba posmarować przygotowanym farszem, następnie przykryć je pozostałymi
kromkami chleba a na wierzchu każdego z tostów położyć po dwa plastry sera
gouda. Tak przygotowane tosty wstawić do nagrzanego do 175°C piekarnika i piec
około 10 minut aż ser sie lekko zarumieni.
kto by pomyślał, że tościk może tak pięknie i apetycznie wyglądać :)
OdpowiedzUsuń