Przygotowanie: 10 minut
Pieczenie: 12 minut
Składniki na 4 pizzadille – każda około 290 kalorii
Pieczenie: 12 minut
Składniki na 4 pizzadille – każda około 290 kalorii
- 4 placki tortilla
- 4 pieczarki
- pół papryki (u mnie czerwona)
- 6 dużych oliwek bez pestek (40g)
- pół małej czerwonej cebuli
- 16 plasterków salami (40g)
- 120g tartego żółtego sera np. mozarella
- łyżeczka oregano
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, obrać cebulę i pokroić w piórka,
usunąć gniazdo nasienne z papryki i pokroić ją w paseczki, oliwki pokroić w
plasterki ser zetrzeć na tartce. Placki tortilla rozłożyć na blacie, układać na
każdym po jednej stronie pieczarki, paprykę, oliwki, cebulę, salami, posypać oregano i tartym
żółtym serem. Każdy placek złożyć na pół. Wkładać do piekarnika nagrzanego do
175°C na około 12 minut (do momentu aż ser sie stopi a tortilla lekko
zarumieni). Po wyjęciu z piekarnika przeciąć na pół. Podałam z salsą zpomidorów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz