Strony

wtorek, 12 lutego 2013

Pizzadilla


Przygotowanie: 10 minut
Pieczenie: 12 minut

Składniki na 4 pizzadille – każda około 290 kalorii
  • 4 placki tortilla
  • 4 pieczarki
  • pół papryki (u mnie czerwona)
  • 6 dużych oliwek bez pestek (40g)
  • pół małej czerwonej cebuli
  • 16 plasterków salami (40g)
  • 120g tartego żółtego sera np. mozarella
  • łyżeczka oregano

Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, obrać cebulę i pokroić w piórka, usunąć gniazdo nasienne z papryki i pokroić ją w paseczki, oliwki pokroić w plasterki ser zetrzeć na tartce. Placki tortilla rozłożyć na blacie, układać na każdym po jednej stronie pieczarki, paprykę, oliwki, cebulę, salami, posypać oregano i tartym żółtym serem. Każdy placek złożyć na pół. Wkładać do piekarnika nagrzanego do 175°C na około 12 minut (do momentu aż ser sie stopi a tortilla lekko zarumieni). Po wyjęciu z piekarnika przeciąć na pół. Podałam z salsą zpomidorów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz