Przygotowanie: 10 minut
Czas gotowania: 30 minut
Na dworze szaro, zimno i ponuro, wtedy zawsze mam ochotę na zupę. Ostatnio
duzo sie dzieje w moim zyciu zawodowym dlatego tez nie bardzo mam czas na
gotowanie ale ta zupka jest bardzo szybka i prosta. Przepis ten dostałam od
kolegi z pracy którego żona tak samo jak ja i inni blogerzy pasjonuje się
gotowaniem.
Składniki na 4 małe porcje – każda porcja około 179 kalorii
-
400g porów
- 400g ziemniaków
- 2 kostki bulionu drobiowego
- 4 łyżki słodkiej śmietanki (dodałam od siebie)
- łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
- pół łyżeczki soli
W garnku zagotować litr wody, dodać bulion drobiowy. Ziemniaki i por obrać,
umyć, pokroić na mniejsze kawałki, wszystko wrzucić do bulionu. Gotować pół
godziny pod przykryciem. Zupę odstawić na kilka minut, wyjąć warzywa i
zmiksować, wrzucić z powrotem do zupy. Dodać śmietane, sól i świeżo zmielony
pieprz, dobrze wymieszać. Podawać z chrupiącym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz