Przygotowanie: 15 minut
Dzisiejsza propozycja to pasta z wędzonej makreli według przepisu mojego brata. Jest bardzo smaczna, idealna na śniadanie lub kolację a w dodatku zdrowa bo makrela zawiera dużo białka, witamin i tłuszczu omega 3.
Dzisiejsza propozycja to pasta z wędzonej makreli według przepisu mojego brata. Jest bardzo smaczna, idealna na śniadanie lub kolację a w dodatku zdrowa bo makrela zawiera dużo białka, witamin i tłuszczu omega 3.
100g pasty z makreli – około 170 kalorii
Składniki:
Składniki:
·
2 jajka
ugotowane na twardo
·
1 czerwona
cebula
·
pół pęczka
świeżego koperku
·
1 wędzona
makrela
·
kostka białego
sera
·
6 łyżek
kwaśnej śmietany (120g)
·
4 łyżki majonezu
(80g)
·
łyżeczka pieprzu
·
½ łyżeczki
soli
Jajka i cebulę pokroić w kostkę, gałązki koperku oderwać od łodyżek i drobno posiekać, makrelę obrać ze skóry i ości, wszystko wsypać do miseczki. Dodać kostkę białego sera, 6 łyżek kwaśnej śmietany, 4 łyżki majonezu, płaską łyżeczkę świeżo mielonego pieprzu i pół łyżeczki soli. Wszystko dokładnie wymieszac.
Bardzo lubię takie pasty kanapkowe :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie pasty:) wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuń