Strony

czwartek, 2 czerwca 2016

Sałatka z pieczonym camembertem

Przygotowanie: 5 minut
Czas pieczenia: 15 minut

Składniki na 2 porcje – każda porcja około 460 kalorii

§  mieszanka salaty (80g)
§  8 małych pomidorkow koktajlowych (100g)
§  mała papryka (100g)
§  szczypiorek
§  mały ser brie w drewnianej foremce (120g)
§  łyżka glazury balsamicznej (balsamic glaze)

Paprykę pokroić w platerki (u mnie 3 małe papryki w różnych kolorach). Pomidorki przekroić na pół.

Na talerzu ułożyć sałatę, paprykę i pomidorki, na środku zostawić miejsce na ser. Warzywa posypać szczypiorkiem i polać glazurą balsamiczną (czasem można ją znaleźć w tkmaxx).

Ser włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175˚C i piec około 15 minut nastepnie wyjac z piekarnika przekroic na krzyz na srodku i piec kolejne 5 minut razem z foremka. Upieczony ser polozyc na środku sałaty.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz