Strony

sobota, 9 kwietnia 2016

Surówka colesław

Przygotowanie: 10 minut


Surówka colesław to prosty i szybki dodatek do obiadu. Można ją zrobić z białej lub z czerwonej kapusty mnie osobiście obie bardzo smakują. Jeśli robię ją z czerwonej kapusty to dodaję również czerwoną cebulę, jeśli z białej to białą cebulę ale możecie zrobić jak chcecie, dodajcie to co lubicie tak czy tak będzie smacznie. Jeśli nie lubicie cebuli można ją pominąć.


Składniki na 4 porcje – każda około 208 kalorii
  • ½ małej kapusty (400g)
  • 1 marchewka
  • ½ małej cebuli
  • ½ pęczka zielonej pietruszki
  • 4 czubate łyżki majonezu (100g)
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • ¼ łyżeczki soli

Kapustę i cebulę drobno poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tartce na grubych oczkach. Natkę pietruszki drobno posiekać. Wszystkie warzywa wrzucić do miski, dodać majonez, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Smacznego.

1 komentarz:

  1. Uwielbiam colesław! I właśnie sobie przypomniałam, że już dawno nie robiłam tej surówki, i już wiem co dzisiaj będzie do obiadu :)

    OdpowiedzUsuń