Przygotowanie: 15 minut
Czas chłodzenia: 4 godziny
Składniki na 4 porcje – każda porcja około 226 kalorii
- 4 łyżki wody różanej
- łyżeczka żelatyny
- 350g malin
- 85g cukru pudru
- 300ml śmietany kremówki
Żelatynę włożyć do miseczki, dodać wodę różana (jeśli nie uda wam się jej
dostać można użyć zwykłej przegotowanej wody) wszystko wymieszać a miseczkę
wlożyć do naczynia z wrzącą wodą. Mieszać aż żelatyna całkowicie rozpuści się.
Maliny z wyjątkiem 8 włożyć do blendera i zmiksować.
W osobnym naczyniu ubić śmietanę na sztywno dodać cukier puder odrobinę
można odłożyć do dekoracji.
Zmiksowane maliny przecedzić przez sito, by pozbyć się pestek, wprost do
ubitej śmietany. Wszystko wymieszać i powoli miksując małym strumieniem wlać rozpuszczoną
żelatynę.
Przygotowany mus rozdzielić na 4 równe porcje. Włożyć do lodówki na kilka
godzin. Przed podaniem udekorować malinami i posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz