Strony

niedziela, 27 września 2015

Mus malinowy

Przygotowanie: 15 minut
Czas chłodzenia: 4 godziny

Składniki na 4 porcje – każda porcja około 226 kalorii
  • 4 łyżki wody różanej
  • łyżeczka żelatyny
  • 350g malin
  • 85g cukru pudru
  • 300ml śmietany kremówki

Żelatynę włożyć do miseczki, dodać wodę różana (jeśli nie uda wam się jej dostać można użyć zwykłej przegotowanej wody) wszystko wymieszać a miseczkę wlożyć do naczynia z wrzącą wodą. Mieszać aż żelatyna całkowicie rozpuści się.

Maliny z wyjątkiem 8 włożyć do blendera i zmiksować.

W osobnym naczyniu ubić śmietanę na sztywno dodać cukier puder odrobinę można odłożyć do dekoracji.

Zmiksowane maliny przecedzić przez sito, by pozbyć się pestek, wprost do ubitej śmietany. Wszystko wymieszać i powoli miksując małym strumieniem wlać rozpuszczoną żelatynę.

Przygotowany mus rozdzielić na 4 równe porcje. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem udekorować malinami i posypać cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz