Strony

środa, 13 maja 2015

Sałatka do obiadu



Przygotowanie: 5 minut

Tą prostą sałatkę do obiadu robi się błyskawicznie, jest pyszna i zdrowa, w dodatku pasuje do wielu potraw. Po raz pierwszy jadłam ją u Teściowej, sałatka bardzo mi zasmakowała idealna do obiadu.

Składniki na 4 porcje – każda porcja około 136 kalorii
  • główka sałaty masłowej
  • zielony ogórek
  • 2 cebule dymki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sos do sałatek grecki


Liście sałaty umyć i podrzeć na mniejsze kawałki. Ogórka przekroić wzdłoż na pół następnie pokroić w plasterki. Cebulę dymkę również pokroić w plasterki. Wszystkie składniki włożyć do dużej miski i wymieszać.
W szklance połączyć oliwę z oliwek i 3 łyżki wody, dodać sos do sałatek, wszystko wymeszać. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę na chwilę przed podaniem.

1 komentarz: