Strony

sobota, 27 września 2014

Pasta z wędzonego halibuta



Dziś proponuję prosty i szybki przepis na pastę z wędzonego halibuta. Właściwie trudno nazwać to przepisem, tak naprawdę to po prostu inny sposób jego podania na kanapce. Pasta znakomicie smakuje z chrupiącym pieczywem najlepiej świeżo upieczonym lub na chwilę odgrzanym w piekarniku.

100g pasty z wędzonego halibuta – około 304  kalorie

Składniki:
  • 200g wędzonego halibuta (lub makreli)
  • 20g masła
  • łyżeczka chrzanu
  • łyżeczka ostrej mutardy
  • ¼ łyżeczki pieprzu




Halibuta obrać ze skóry i ości, włożyć do rozdrabniacza, dodać masło, chrzan, musztardę i pieprz. Włączyć rozdrabniacz i zmiksować wszystko na gładką masę. Przechowywać w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz