Strony

sobota, 1 grudnia 2018

Kurczak pieczony po chińsku


Przygotowanie: 5 minut
Czas pieczenia: 1 godzina
 

Składniki na 4 porcje -  każda porcja około 425 kalorii
  • 750g kurczaka (4 całe udka)
  • 3 łyżki ciemnego sosu sojowego (45ml)
  • łyżka oleju sezamowego
  • ½ łyżki miodu
  • łyżeczka przyprawy 5 smaków
  • łyżeczka drobno siekanego czosnku
  • łyżeczka drobno siekanego imbiru
 
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, marynować kurczaka co najmniej 2 godziny. Piec w piekarniku nagrzanym do 160°C około godziny od czasu do czasu obracając kawałki kurczaka by równo się upiekły. Podawać z ryżem i smażonymi warzywami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz