Czas smażenia: 5 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Składniki na 4 porcje – każda około 375 kalorii
- 4 duze papryki najlepiej rónokolorowe
 - 0.5kg pieczarek kasztanowych (mogą być zwykłe)
 - 2 łyżki oleju
 - płaska łyżeczka soli
 - ½ łyżeczki pieprzu
 - 100g suszonych pomidorów (około 10 kawałków)
 - 2 ząbki czosnku
 - 1 bułka kajzerka
 - ¼ łyżeczki płatków chilli
 - 200g serka halumi
 - mały pęczek zielonej pietruszki
 
Papryki umyć, osuszyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Pieczarki
wytrzeć papierowym ręcznikiem, przekroić na pół a następnie w plasterki. Pomidory
i czosnek drobno posiekać, bułkę drobno rozkruszyć, natkę pietruszki drobno
posiekać.
Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem,
smażyć na patelni co chwilę mieszając około 4 minut. Dodać pomidory, czosnek,
bułkę, płatki chilli i smażyć razem jeszcze chwilę. Wyłączyć gaz dodać serek
halumi i zieloną pietruszkę.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200˚C. Papryki posmarować olejem, do
środka nałożyć farsz. Ułożyć na blaszce i piec w rozgrzanym piekarniku 35
minut, gdyby farsz zbyt spiekł się z 
wierzchu, przykryć papryki folią aluminiową.


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz