Czas smażenia: 5 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Składniki na 4 porcje – każda około 375 kalorii
- 4 duze papryki najlepiej rónokolorowe
- 0.5kg pieczarek kasztanowych (mogą być zwykłe)
- 2 łyżki oleju
- płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- 100g suszonych pomidorów (około 10 kawałków)
- 2 ząbki czosnku
- 1 bułka kajzerka
- ¼ łyżeczki płatków chilli
- 200g serka halumi
- mały pęczek zielonej pietruszki
Papryki umyć, osuszyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Pieczarki
wytrzeć papierowym ręcznikiem, przekroić na pół a następnie w plasterki. Pomidory
i czosnek drobno posiekać, bułkę drobno rozkruszyć, natkę pietruszki drobno
posiekać.
Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem,
smażyć na patelni co chwilę mieszając około 4 minut. Dodać pomidory, czosnek,
bułkę, płatki chilli i smażyć razem jeszcze chwilę. Wyłączyć gaz dodać serek
halumi i zieloną pietruszkę.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200˚C. Papryki posmarować olejem, do
środka nałożyć farsz. Ułożyć na blaszce i piec w rozgrzanym piekarniku 35
minut, gdyby farsz zbyt spiekł się z
wierzchu, przykryć papryki folią aluminiową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz